Fysieke werkhouding

Afgezien van de mentale werkhouding, waarmee zelfbewuste werkende vrouwen zich onderscheiden van hun mannelijke collega’s,

hebben vrouwen ook een andere fysieke werkhouding. Zo zitten vrouwen heel vaak op het puntje van hun kantoorstoel met het lichaam voorovergebogen richting beeldscherm. De vrouw heeft intuitief een hekel aan een hoge rugleuning omdat deze te weinig steun geeft in de onderrug. De werkhouding is over het algemeen ook direct tegen het bureaublad aangeschoven waar je mannen vaak achterover geleund ziet zitten. Vrouwen zitten ook vaak met de benen gesloten, de knieën naast elkaar. Eén voet achter de andere gekruist is ook een populaire werkhouding. Mede gestimuleerd door het dragen van schoenen met hakken. Of met de benen over elkaar, met het steunbeen iets diagonaal en het andere been daar fraai parallel aan gehouden. Daaraan herkent men de dame die in elke vrouw aanwezig is.

De zitting van de Nuance heeft een onafhankelijke, traploos verstelbare zithoek verstelling. Hiermee kan een comfortabele zithouding worden verkregen en kunnen optredende afglij-effecten op de zitting worden voorkomen. Deze treden bij standaard bureaustoelen vaak op als de rugleuning in de voorste positie staat. 

Door de unieke rugleuning die ook traploos in hoek is in de stellen, ontstaat een uitstekende ondersteuning van de rug. Pijn in de rug door een verkeerde zithouding kan worden verminderd en worden voorkomen. Dat maakt de Nuance zo bijzonder. 

bureaustoel-nuance.nl

  • T. 0318 484854
  • Kauwenhoven 78
  • 6741PW - Lunteren
  • Roelof Wobben / dir